zondag 14 september 2014

Taak 6ASO/TSO - Ook jouw mening telt! (artikel 6 - Cameron: 'We gaan alles doen om IS te vernietigen')

Lees het artikel en post een reactie. Denk aan de kenmerken van een zinvolle reactie. Vergeet niet om je voornaam en klas te vermelden als je een reactie post. Deadline? 26/09/2014!

8 opmerkingen:

  1. De IS is een militie dat al in 2003 werd opgericht met van hulp van Al-Qaida en heeft als opdracht gekregen om de verschillende legers die zich tegen Al-Qaida willen meten te bestrijden omdat ze niet het Geloof aanbidden. Maar na een tijd heeft zelfs Al-Qaida haar handen afgetrokken van de militie, vanwege het feit dat de IS zo verwoestend toesloeg dat er ook moslim slachtoffers werden gecreëerd. Nadat de Syrische burgeroorlog uitbarstte besloot IS dat ze daar ook de macht wouden hebben. De militie heeft nu al grote delen van Irak en Syrië haar greep. Is het rechtvaardig om mensen onderdrukt te laten worden vanwege het feit dat ze een andere godsdienst of religie hebben? Is het gewoon dat er mensen sterven omdat iemand denkt dat het moet van zijn God? Nee, dat is het niet, maar oorlog gaat ook niet helpen als er een open oorlog uitbreekt. Want dan zal er terug dezelfde oorlog uitbreken als die dat is uitgebroken in Vietnam. Die oorlog heeft jaren geduurd en heeft niets opgelost. Ik weet niet wat de oplossing is, maar ik weet 1 ding: oorlog proberen oplossen met oorlog geeft meer vrede. Het probleem ligt niet bij het geloof, maar bij de aanvaarding van verschillende geloofsovertuigingen. Als we iedereen aanvaarden als broers en zussen zullen de gruweldaden stoppen.

    Brecht 6 STW

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dat IS zeer dom bezig is, hoe zou zo een klein leger heel de wereld kunnen overnemen? Door agressief te handelen en te dreigen gaan ze alleen maar heel de wereld uitdagen waardoor er een oorlog kan ontstaan. Ze onthoofden mensen van Europa om “zogezegd” macht te winnen in deze wereld. Obama zal snel en slim moeten handelen want het heeft lang genoeg geduurd, als hij nog langer wacht zal er een oorlog uitbreken en zullen er meer slachtoffers vallen. Mijn mening is stop met vriendelijk te wezen en maak een eind aan dit spelletje.

    Bjorn KA.Redingenhof 6INFO

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Brecht
    Je reactie brengt een nieuw perspectief over de zaken boven. Niet alleen is wat IS doet onverantwoord maar wat ze doen is ook gewoon gruwelijk. IS heeft een militie van 250 militanten hun eigen massagraf laten graven. Mocht er geen overlevende zijn zouden we niet eens weten dat dit gebeurde. Het is natuurlijk wel positief om te horen dat de Amerikanen en de Britten eindelijk de zaken in handen gaan nemen. Met deze steun en de verdere steun komende van de EU kunnen we hopelijk een stop zetten aan deze waanzin. Het is spijtig dat deze gruweldaden zogezegd verantwoord zijn door “godsdienst”. De ideale wereld is inderdaad een wereld waar geloofsovertuiging het minste van onze zorgen is.


    Jeroen 6 Info

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind dat IS zeer dom bezig is, hoe zou zo een klein leger heel de wereld kunnen overnemen? Door agressief te handelen en te dreigen gaan ze alleen maar heel de wereld uitdagen waardoor er een oorlog kan ontstaan. Ze onthoofden mensen van Europa om “zogezegd” macht te winnen in deze wereld. Obama zal snel en slim moeten handelen want het heeft lang genoeg geduurd, als hij nog langer wacht zal er een oorlog uitbreken en zullen er meer slachtoffers vallen. Mijn mening is stop met vriendelijk te wezen en maak een eind aan dit spelletje. Ze moeten deze IS snel vinden maar niet straffen, vermoord ze direct ze verdienen niet beter. Iedereen voelt zich angstig en zeker ook bedreigd. We zijn de 21e eeuw , de oorlogen zijn voorbij. Het is tijd dat we samen leven en stoppen met dit kinderachtig gedoe. Ik ben zeker niet racistisch maar dit kan niet het moet gestopt worden nu.

    Bjorn KA.Redingenhof 6INFO

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is goed dat de Britse premier David Cameron iets tegen IS wil doen maar het is een beetje te laat ze hadden iets moeten doen bij de eerste onthoofding. Wat Cameron zegt over Islamitische Staat (IS) is waar, ze zijn inderdaad een grote bedreiging voor Engeland maar niet enkel voor Engeland, ook voor de rest van de wereld zijn ze een bedreiging, neem nu een paar maanden geleden is hier in België een aanslag gebeurt op een joods museum door een lid van IS en er zijn waarschijnlijk ook andere voorbeelden. Over het gedrag van Amerika dat ze geen grond troepen willen sturen en enkel in de lucht aanvallen is misschien geen goed idee omdat de mensen op grond het moeilijk gaan hebben. Al-Qaida en Islamitische Staat hebben een verband met elkaar namelijk dat Al-Qaida IS heeft gecreëerd, op ten duur werd IS zo gewelddadig dat Al-Qaida niets meer met IS te maken wil hebben. Wat de oplossing is voor het probleem genaamd Islamitische Staat is schakel de hoofdpersonages uit dit hebben ze ook gedaan met Al-Qaida en nu hoor je er bijna niets van en natuurlijk ze zullen ooit weer terugkomen maar voor nu ben je van Al-Quida af en dat kan dus ook met IS gebeuren.
    6 Inf-Alan

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De Islamitische Staat is een terroristische groep die zichzelf Islamitisch verklaart. Echter vele moslims verwerpen hun extreme visie. Het is een goede zaak dat de Verenigde Staten en Groot Brittannië samenwerken om IS te verdringen en ook andere landen in Europa zijn bereid om te helpen, maar hoeveel onthoofdingen moeten er nog plaatsvinden voordat meer landen in de wereld zullen reageren? En hoeveel aanslagen moeten er nog plaatsvinden in Irak en Syrië? De landen die IS willen verdrijven moeten in eigen land waakzaam zijn om onlusten te voorkomen, want de extremisten verspreiden zich over de wereld om zoveel mogelijk mensen te bekeren. Ze zullen bijvoorbeeld niet blijven dreigen met bommeldingen om de beveiliging te testen. Eens ze hun doelwit kennen, gaan ze ervoor.
    Syed 6EE

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Cameron heeft gelijk om de IS te willen vernietigen. Het werd tijd dat er reactie kwam op deze toestand. Ze vormen een bedreiging, niet alleen voor de Britse veiligheid maar voor een groot deel van de wereld. Deze derde onthoofdingsvideo is provocatie naar Amerika en Groot Brittanië toe. De terroristen willen een boodschap geven, ze willen macht. Ze willen macht verkrijgen met wapens en door psychologische oorlogsvoering. De IS wil dat er oorlog gevoerd wordt. Ze proberen een Islamitische staat op te richten waarvan de basis bestaat uit terroristen. De VS en hun bondgenoten moeten hun krachten bundelen en zo de IS proberen te vernietigen. België heeft bijvoorbeeld beslist om als er een internationale actie komt om mee te werken met o.a. F16’s en logistieke ondersteuning. De wil om de IS te vernietigen is er zeker, het is tijd voor actie.

    Margo 6WITSt

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Naar mijn mening is het ronduit schandalig dat zulke daden nog in deze tijd plaatsvinden. Men heeft duidelijk niets geleerd uit het verleden en zo kunnen we verwijzen naar deze stelling: „de geschiedenis herhaalt zich altijd opnieuw”.
    De IS noemt zichzelf een Islamitische Staat, maar de handelingen hebben helemaal niets meer te maken met religie. Zo wordt er duidelijk in de Koran beschreven dat de moslims vriendelijk en attent moeten omgaan met iedereen - ongeacht sekse, ras, nationaliteit, godsdienst.
    Dit is een duidelijk voorbeeld van misinterpretatie. 6:151 … en dat jullie niemand mogen doden, dat heeft God verboden, behalve volgens het recht … Uit deze vers blijkt duidelijk dat God verboden heeft om te doden. Maar waar ontstaat de onenigheid dan? En waarom zouden ze dan doden met de woorden “God is de grootste” (Allah’oe Akbar)? Er bestaan regels omtrent het doden. Deze regels werden opgelegd ten tijde van de profeet (Stw) tijdens een oorlog.
    Hier worden een aantal voorbeelden aangehaald van verschillende websites. 2:191 Doodt/bestrijdt hen waar jullie hen aantreffen en verdrijft hen waarvandaan zij jullie verdreven hebben. Verzoeking is erger dan het doden … De vertaling bestrijden is in overeenstemming met bijvoorbeeld vers 8:67, waarin staat dat in geval van strijd tegenstanders gevangen genomen mogen worden. De strijd kan verschillende niveaus van geweld hebben. In het uiterste geval is het doden niet verboden (?!!!!!), maar uit het feit dat het nemen van gevangenen is geregeld door de Koran blijkt dat indien mogelijk, het beter is om krijgsgevangenen te nemen in plaats van te doden.(1)
    191. (...) want vervolging is erger dan doodslag ... Dit is een bijzonder merkwaardige norm. Mensen (dwz. moslims) onderdrukken is dus erger dan mensen (dwz. niet-moslims) afslachten?(2) Deze verzen zijn bijzonder vaag. Zo concluderen we dat bij elke vers uit het heilige Boek een eigen persoonlijke interpretatie werd gegeven. Zorgt dit nu voor de onenigheid? De acties van Islamitische Staat worden steeds groter en gewelddadiger ten koste van de onschuldige bevolking. Het is tijd dat de wereld ingrijpt en strijdt tegen deze terreurorganisatie. Daar tegenover staat dat het fenomeen „Islamistische staat” meer en meer bekendheid zal verwerven. Het racisme tegen de moslims zal gestaag toenemen door de acties van enkele „moslims” waardoor veralgemening ontstaat en alle moslims over één kam geschoren zullen worden. Wat zijn de gevolgen voor de rest van de moslimgemeenschap in de wereld? Klinkt dit niet als een fenomeen uit het verleden? Zoveel vragen en geen concreet antwoord.
    Bronnen
    (1) http://www.islam-koran.net/page/islam-geen-terrorisme
    (2) http://korancommentaar.blogspot.be/2011/06/pak-ze.html

    BeantwoordenVerwijderen