zondag 14 september 2014

Taak 6ASO/TSO - Ook jouw mening telt! (artikel 3 - Apple denk niet langer als enige anders)

Lees het artikel en post een reactie. Denk aan de kenmerken van een zinvolle reactie. Vergeet niet om je voornaam en klas te vermelden als je een reactie post. Deadline? 26/09/2014!

7 opmerkingen:

  1. Ik ben het volledig eens met de titel van het artikel. Apple wordt door de meerderheid van de mensen sterk overschat. Zij wouden lang het image houden van een uniek bedrijf en hebben daardoor de boot gemist van enkele functies die andere bedrijven wel al jaren hadden. Ook willen ze nu opeens wel aanpassen. Maar om te beginnen hebben ze enkele fouten gemaakt. Een aantal mensen, waaronder vooral vrouwen, vinden het grotere ontwerp van d Iphone 6 (plus)heel storend. Ze hadden de mensen de keus moeten geven tussen de grootte van vroeger de 4.7 inch en misschien ook nog 5.5 inch. Voor de prijs dan de goedkoopste is 699 euro. Er zijn veel andere merken zoals OnePlus en ZTE hebben smartphones die evenwaardig, of zelf beter, zijn maar die minder dan 350 euro kosten. Nog over de Apple Watch waarom zou je eerst een gsm van 699 tot 999 euro kopen en dan nog eens 350 euro neertellen om een smartwatch te krijgen. Dan zou je evengoed een OnePLus one (300 euro) en een Moto 360 (250 USD) kopen waarmee je slechts 550 betaalt in plaats van minimum 1050 euro. Hieronder staat nog een link naar een kleine vergelijking tussen de Iphone 6 en de Nexus 4 (300 euro) die in 2012 werd uitgebracht.

    http://cdn.bgr.com/2014/09/iphone-6-nexus-4.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Apple is nooit de grootste op de mark geweest en zal het ook nooit zijn! In de beginjaren van Apple is Apple gered door een sponsoring van Microsoft. De meeste apple producten zijn ook gewoon vernieuwde ideeën van vroeger die afgewerkt zijn en beter op de markt zijn gebracht. Het eerste voorbeeld hiervan is de Ipad die jaren eerder is uitgevonden maar nooit groot werd omdat het niet op de juiste manier op de markt werd gebracht. Een recenter voorbeeld hiervan staat zelfs in dit artikel: De nieuwe “watch” van Apple. Er is al een tijdje een “watch” op de markt die hetzelfde concept draag en zelfs minder problemen heeft in zijn programmatie. De rede waarom het nieuw lijkt is omdat Apple er veel meer reclame over maakt en er zijn merknaam aan geeft. Daarom ben ik het niet eens met de titel van dit artikel; Apple heeft nooit anders gedacht op vlak van technologie maar alleen beter op commercieel vlak. Timo 6INFO

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad, Apple is vernieuwend. Samsung, Htc, Wuawei en elk ander merk dat je maar kan opnoemen zijn ook vernieuwend. Maar wat versta je dan weer onder ‘vernieuwend’? Een scherm dat een centimeter groter is, een meer gebruiksvriendelijke interface, etc.. Deze dingen zijn niet vernieuwend. Als het concept achter een gsm een appelsien was, dan zijn ze die nu aan het uitpersen. Zoveel mogelijk winst maken van zo weinig mogelijk vernieuwing. Alle nieuwe producten waarmee Apple uit de kast komt zijn al eens uitgevonden. Neem als voorbeeld een computer tablet, dit was al uitgevonden en geïntroduceerd door Microsoft in 2002. Dit was nooit echt een succes door een paar foutjes tijdens de introductie. Acht jaar later doet Apple hetzelfde en zij hebben wel succes. Nog niet zo lang geleden introduceerde Microsoft de ‘SmartWatch’. Achter het nieuwe polshorloge van Apple zit hetzelfde verhaal.

    Benjamin 6Info

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De tijd dat apple 'anders' was is inderdaad al lang gepasseerd.
    Onder leiding van Steve Jobs zijn er misschien belangrijke vernieuweingen in onze maatschappij gekomen, maar deze zijn reeds snel door concurrentie ingehaald en verbeterd? Tegenwoordig is het enige voordeel van de iphone dan ook dat deze als 'cool' wordt beschouwd, maar verder is deze zeker niet beter of mooier dan andere toestellen. Duurder, dat wel. Het is dan ook alleen de naam en reputatie die het bedrijf nog doet draaien. Ook hun nieuwe iwatch is niet beter of veruit anders dan hun concurrentie. Momenteel staat samsung op deze markt het verste vooruit. Voor dat men een manier vind om het voor het horloge mogelijk te maken te functioneren zonder dat een smartphone zich in de omgeving bevind zal dit zeker ook niet doorbreken. Handig zou zijn wanneer men een sim kaart zou kunnen plaatsen in het horloge waardoor deze gewoonweg als gsm kan functioneren. Conclussie is dus dat apple's gloriejaren sinds lang plaats geruimd hebben voor andere bedrijven.

    Janssens Tim 6INFO

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is inderdaad wel zo dat Apple al een tijd een vernieuwing brengt van zijn oudere toestellen en nooit echt een verbetering is. Maar met de nieuwe Iphone 6 die Apple nog maar onlangs heeft gelanceerd hebben ze duidelijk de draad terug op gepakt met degelijke vernieuwingen. De nieuwe A8 processor maakt van de Apple een super snel en krachtig toestel. Maar deze verandering heeft ook zo zijn prijs in tegenstelling tot de Samsung Galaxy s5 die toch wel 100€ goedkoper is. Voorlopig zijn de smartwatchs in een ontwikkelingsfase. Het toestel moet op zijn minst eerst werken zonder een smartphone. Zowel Apple als Samsung zijn er nog niet in geslaagd om zo’n toestel op de markt te brengen. Eens de smartwatch op het punt staat kan het een nuttige aanvulling zijn. Maar of Apple of Samsung nu beter is, kan ik moeilijk beslissen. Elk toestel heeft zijn eigen voordelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Apple probeert de laatste jaren te invoveren. In mijn ogen is dat niet zo goed gelukt. Het enigste dat 'vernieuwd' hebben is de grootte van hun Iphone en misschien een klein beetje gebruiksvriendelijker gemaakt. Echt inoverend vind ik dit toch niet. Merkens zoals HTC, Huawei, LG, Samsung, ... hebben gsm's en tablets met de zelfde eigenschappen en daarnaast zijn ze ook nog eens goedkoper. Mensen die Apple-producten kopen zijn gewoon mensen die 'mee met de tijd' willen zijn. Ben je minder cool als je geen Apple hebt? Volgens sommige mensen wel.
    En dan nu nog die Apple watch. Als je die wilt kopen en je hebt geen Iphone ben je verplicht om er eentje te kopen. Zonder Iphone is je horloge niets waard. Mijn besluit is dus dat Apple zijn tijd over is en niet meer met inoverende dingen kan afkomen t.o.v. andere merken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De titel is inderdaad waar.
    Vele mensen vinden Apple zeer speciaal en uniek, maar eigenlijk zijn de andere smartphones evenwaardig. De meesten willen een iPhone omdat anderen het hebben, omdat het misschien mooier is dan andere smartphones.
    Maar als je de prijzen en de apps vergelijkt van verschillende smartphones en de iPhone, dan merk je niet zoveel verschil. Een gewone smartphone heeft ongeveer dezelfde apps als een iPhone of misschien iets minder of wat anders. Als je dan kijkt naar de prijs dan merk je wel een heel groot verschil. De minimumprijs van een iPhone is 699.99 euro terwijl je voor een gewone smartphone misschien 300-400 euro betaald voor ongeveer hetzelfde.
    iPhone is dus niet zo wauw als de meesten denken of vinden want elke smartphone lijkt nu op elkaar.
    Zowel de smartphone als de iPhone maken ongeveer dezelfde nieuwe uitvindingen, kijk naar de Apple Watch, zo bestaat er ook de smart watch. In beide gevallen is het niet een super uitvinding en scheelt er nog steeds wat aan. Daaraan zie je dat Apple niets meer unieks uitvindt en niet meer de enige is.
    Je hoeft dus niet een iPhone, iPad of Apple Watch te hebben om iets speciaals te hebben

    Launa, 6STW

    BeantwoordenVerwijderen