zondag 14 september 2014

Taak 6ASO/TSO - Ook jouw mening telt! (Artikel 5 - Hollywood in paniek na iCloud-hack)

Lees het artikel en post een reactie. Denk aan de kenmerken van een zinvolle reactie. Vergeet niet om je voornaam en klas te vermelden als je een reactie post. Deadline? 26/09/2014!

13 opmerkingen:

  1. Het hacken van Apple accounts is een groot misdrijf. Het is een grote schending van de privacy van de getroffen personen. De gelekte foto’s kunnen deze personen zeer veel emotionele en financiële schade geven. Ook het imago van deze personen wordt hard geschaad. Ik hoop dat de hacker opgespoord zal worden en terecht zal staan voor dit misdrijf. Maar niet alleen de hacker zelf is in fout, Apple, de maker van Icloud is dat ook. Hoewel Icloud al stevig beveiligd was, had Apple er beter op moeten toezien dat het zo goed beveiligd was dat het systeem onmogelijk gehackt kon worden. De beveiliging was dus onvoldoende, dus bestaat de mogelijkheid dat de getroffen personen een rechtszaak aanspannen tegen Apple voor verkrijgen van een eventuele schadevergoeding. Apple kan er best alles aan doen om te voorkomen dat er nog meer foto’s op het web gepost, want dit kan hen veel imagoschade opleveren. De foto’s van bekende personen zijn immers al heel veel gedeeld op sociale media zoals Twitter en Facebook.

    Matilde WITSv

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In het artikel wordt vermeld dat Hollywood op stelten staat. Het is eerder dat heel de wereld en alle iCloud-gebruikers in een verontrustende sfeer leven. Natuurlijk gaat alle aandacht naar de naaktfoto’s van de celebraties, wat begrijpelijk is, maar hoe zit het met al die mensen die ook privé-foto’s of filmpjes via iCloud hebben geconfigureerd? Gaan iCloud-gebruikers ooit nog wel hun vertrouwde bestanden durven uploaden naar hun eigen computer of gsm? Natuurlijk ligt het grootste probleem bij de hackers maar hoe is het mogelijk dat zo’n systeem gehackt kan worden? Misschien moeten de slachtoffers een verontschuldiging krijgen van Apple. Hopelijk wordt er zo snel mogelijk voor gezorgd dat deze foto’s en filmpjes van het internet gehaald worden en dat ze voor zo weinig mogelijk schaden hebben gezorgd bij de slachtoffers. Als deze hackers graag naaktfoto’s en dergelijke willen zien doen ze dit beter op een andere manier dan zo veel mensen te choqueren. Hopelijk wordt de dader ontmaskerd en verdiend gestraft!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

      Verwijderen
  3. Door het hacken van iCloud is de privacy van mensen geschonden. Al die foto's en filmpjes van beroemde mensen zijn zomaar op het internet gezet. Apple gaat een grote schadevergoeding mogen betalen om al die schade te kunnen herstellen en ook voor de mensen bij wie dat is gebeurd. Het ergste zou zijn voor de mensen als die mensen ermee zouden bedreigd worden. Daarom zou Apple er betere beveiliging kunnen opgezet hebben. Hoe is dat nu kunnen gebeuren? Dat vraagt iedereen zich af. Een oplossing kan zijn om zo veel mogelijk verschillende paswoorden te gebruiken, want alle mensen gebruiken voor elk account die ze hebben hetzelfde paswoord. Dus voor alle mensen hier zie dat je meerdere paswoorden gebruikt. Het zal u dan niet direct overkomen.
    Ellen George 6STW

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De hackers die dat Apple icloud hebben gehackt willen daarmee iets duidelijk maken. Ze hebben zonder enig probleem icloud gehackt ze willen daarmee duidelijk maken dat Apple niet genoeg beveiligt is. Veel mensen hebben hun creditkaart gegevens ook op hun iPhone staan. De hackers konden dus ook hiervan profiteren maar hebben dit niet gedaan. Daarom denk ik dat ze het doen om Apple te waarschuwen en ook om de mensen te waarschuwen dat uw gegevens niet veilig zijn bij Apple. In het verleden is hat al vaker gebeurt da hackers grote bedrijven hacken om aan te tonen dat hun netwerken totaal niet veilig zijn.

    Dorian 6inf

    BeantwoordenVerwijderen
  5. iCloud is gehackt, persoonlijke informatie is vrijgegeven en de wereld kan er maar niet over zwijgen. Iedereen vraagt zich af wie de hacker is.Niemand vraagt zich af waarom beroemdheden in de eerste plaats al zo nodig naaktfoto's online moesten zetten terwijl ze weten dat het opslaan van gegevens op een online server gevaarlijk is. Er zijn zowiezo al genoeg fanatieke fans die er alles voor zouden doen om zo een foto's te bemachtigen. Zou dit alleen al niet genoeg moeten zijn om beroemdheden er van te weerhouden om riskante foto's online te zetten? Of is het net een stunt om langer in de magazines en schijnwerpers te kunnen staan? waarom halen de overige beroemdheden en iCloud gebruikers hun persoonlijke informatie niet van de online servers af? Deze kunnen namelijk gehackt en blootgelegd worden. Ook vraagt niemand zich af waarom iCloud niet "hackproof" was. Apple zou net een bolwerk moeten zijn dat volledig bestand is tegen hackers maar blijkbaar kan iedereen er zomaar binnen en buiten lopen met persoonlijke informatie zonder dat ze je zelfs maar kunnen traceren. Het is ongehoord dat een bedrijf met de nieuwste top technologie erin slaagt zich zo voor paal te zetten en er niet eens in slaagt de dader(s) te vatten.
    - Jelmer R. 6 info

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hollywood in paniek van iCloud-hack. Ik vind het vreemd dat celebrities naaktfoto’s van zichzelf trekken. Dat ze naaktvideos maken kan ik al helemaal niet meer inkomen. Uit zelfrespect doe je dat niet! Enerzijds vind ik het hun eigen schuld, anderzijds vind ik dat zoiets niet mag uitkomen. De gelekte foto’s zijn natuurlijk een inbreuk op de privacy. De hackers zijn tegenwoordig zo georganiseerd en geëvolueerd dat ze de moeilijkst beveiligde programma’s kunnen neerhalen. Ik vind dat Apple een schadevergoeding moet betalen aan de getroffen slachtoffers. Zij betalen immers genoeg aan het product zelf om 100% privacy te hebben. De naaktfoto’s zijn ondertussen al heel de wereld aan het rondgaan. Apple zal hier niets meer aan kunnen veranderen maar misschien kunnen ze dit probleem wel voorkomen in de toekomst met een betere beveiliging. Ik denk dat meerdere paswoorden niet veel uitmaken want dit soort hackers zijn er in gespecialiseerd die te weten te komen.
    Bern Vandenhoeck
    6 Informatica

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als je het mij vraagt is het voor een groot deel hun eigen schuld.
    Als je niet wil dat andere mensen het te zien krijgen slaag het dan niet online op een server op aangezien er altijd risico's zijn dat servers gehackt kunnen worden.
    Ik neem het Apple niet echt kwalijk aangezien hackers zo goed als alles kunnen hacken dat verbonden in aan een netwerk, kijk naar “anonymous”, ze hebben zelfs de NSA en de centrale bank van Amerika gehackt.
    Wat Apple wel kan doen is de gebruikers hiervoor waarschuwen zodat er geen vals gevoel van beveiliging ontstaat zodat de mensen weten om geen gevoelige informatie online te zetten.
    Stijn
    6EE

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Meningen over het hacken van de i-cloud accounts zijn verdeeld. Het is hun eigen schuld en ze hadden deze foto’s nooit moeten nemen want het risico dat ze op het internet worden verspreid is er altijd. Of het is allemaal de schuld van de hackers. Maar wees eerlijk, een heel groot deel van deze generatie neemt naaktfoto's. Deze worden meestel wel genomen in privacy en nooit vrijwillig op het internet geplaatst. Het is dus schandalig dat hackers de privé bestanden zonder enige twijfel binnen dringen en hun persoonlijke foto’s verspreiden op het web. Om voor deze foto’s dan nog eens geld te vragen is gewoon ongelooflijk. Het feit dat de getroffen actrices op Twitter of via hun management op een zeer professionele en rustige manier hebben geantwoord wordt geapprecieerd door vrijwel iedereen.
    Hopelijk worden de hackers snel gevat.

    yani
    6 SPW dans

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De hack op Icloud is een schending van de privacy. Het is dus strafbaar en de daders moeten gevolgd worden, als ze wel gevonden worden.
    Of de getroffen personen een schadevergoeding moeten krijgen weet ik niet. Apple is deels verantwoordelijk maar is onmachtig tegenover zo een hack.
    Bovendien worden mensen erop gewezen niet overal dezelfde paswoorden te gebruiken en ook niet zo'n foto's te nemen waarvan ze weten dat die op het internet kunnen terecht komen.
    Eens verspreid kan je niet meer terug, ik hoop alleen dat die celebs er niet veel last gaan hebben en hun carrière daardoor niet een verkeerde draai krijgt.

    Lionel 6SPW

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Beste,
    Mijn menig hierover gaat als volgt.
    Video's/foto's op je Iphone worden automatisch op de cloud opgeslagen. Dit zou je normaal moeten weten, zeker omdat het vaak vermeld staat bij je bibliotheek op je gsm. Ook vind ik het wat raar dat ze hier zeggen dat mensen steeds hetzelfde wachtwoord gebruiken, Apple vraagt frequent om deze te veranderen .Dat Icloud gehackt wordt is niet de eerste keer en niet de laatste. Nu dat er Hollywood-sterren gehackt zijn is het ineens groot nieuws?!? Ik vraag me af wat Apple nog meer kan doen dan zijn beveiliging op te voeren en nog frequenter te vragen of de gebruikers hun wachtwoord veranderen. Ook raad ik aan om meerdere wachtwoorden te gebruiken op het internet. Want als je maar 1 wachtwoord gebruikt is dat makkelijk te kraken. Ook als je wat pikantere foto's trekt van iemand/jezelf wees dan zeker dat als je ze verwijdert dat je foto's niet ergens anders worden opgeslagen ( zoals op een cloud).
    Tevens is het zeker dat als ze je willen hacken dat je er niet echt iets tegen kan doen. Je kan jezelf beveiligen maar als top hackers echt je programma willen kraken zijn ze binnen. Hierop kan Apple zijn gebruikers zeker duidelijk maken dat elke foto die ze nemen ook op de cloud staat. Zeker dat iedereen dat weet en zo kan zorgen dat 'speciale' foto's niet verspreid kunnen worden.
    MVG Ward

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit is schending van de privacy. De hackers mogen er zeker niet ongestraft met weg komen. Het moet verschrikkelijk zijn voor deze mensen om hun ‘pikante’ foto’s en video’s te zien rondgaan op het internet. Maar het is deels hun eigen fout. Waarom zou je nou naaktfoto’s van jezelf op je gsm hebben staan? Dit is om problemen vragen. Ook Apple treft hier schuld in. Hun veiligheidssysteem heeft gefaald en ze doen er nu niks aan. Zoals Ward ook zei zou Apple meer moeten communiceren met hun gebruikers. Ze zouden hun op voorhand moeten waarschuwen dat als je een foto verwijderd, deze dan in een cloud terecht komt. En dus nog niet definitief verwijderd is. Er moet ook in het algemeen meer gewaarschuwd worden over de gevaren van het internet. Hackers hebben vaak vrij spel, omdat gebruikers hun gegevens niet voldoende beveiligd zijn.
    Silke
    6MTTSba

    BeantwoordenVerwijderen