zondag 14 september 2014

Taak 6ASO/TSO - Ook jouw mening telt (artikel 4 - Dit is het verschil tussen Amerikaanse en Europese media)

Lees het artikel en post een reactie. Denk aan de kenmerken van een zinvolle reactie. Vergeet niet om je voornaam en klas te vermelden als je een reactie post. Deadline? 26/09/2014!

4 opmerkingen:

  1. Het is schandalig dat ze in Amerika wel de ogen tonen zodat de persoon herkenbaar wordt. Zij vinden het belangrijker dat de preutsheid behouden wordt in de plaats van haar privacy te beschermen. In Europa tonen ze haar tepel, oké, maar zij heeft die ook wel zelf op het internet gezet, dus het is niet alsof ze zich er voor schaamt. De manier waarop het in België wordt gedaan is beter omdat, als ze dan bijvoorbeeld ergens gaat solliciteren, ze haar gaan beoordelen op haar kwaliteiten en gebreken en niet op haar foto. Als ze in Amerika zou gaan solliciteren zouden ze haar meteen herkennen door haar foto en haar daarop beoordelen. Het zou zelfs niet meer uitmaken of ze goed is in haar job of niet. Ik begrijp wel waarom ze ontslagen werd want het is niet goed voor de reputatie van het bedrijf dat er een werknemer is die zo’n foto’s plaatst. Eigenlijk zou zo een foto niet eens in de krant moeten staan, ze hebben er het er gewoon in gezet omdat ze wisten dat het veel mannelijke klanten ging aantrekken.
    Priscilla K. klas: 6STW

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Privacy is belangrijker dan preutsheid. Ik ben akkoord dat we haar tepel zien maar moeten we daarom haar gezicht laten zien ? Als de VS nu het belangrijk vinden om preutsheid te beschermen ben ik er niet tegen maar deze vrouw heeft ook recht op privacy. Zelf als ze zelf de foto’s op internet heeft gepost dat was haar eigen keuze en de media moet haar privacy beschermen.
    Ze kunnen een link zetten naar haar twitter (dat is toch een sociaal media en openbaar voor iedereen) en zo zijn ze zelf geen privacy-wetten aan het overtreden.
    De link van Twitter is gewoon een bron en daarbij kunnen we niks tegen zeggen ze hebben het privacy beschermt en blijven preuts zoals ze altijd zijn.
    En dat ze nu werdt op straat gezet van het parlement heeft ze het zelf voorgezorcht ze moest maar werken en geen selfie’s en video’s maken. Dat mag in haar privé-leven maar niet tijdens haar werk.

    Anthony 6Info

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook pro privacy. Het feit dat ze de foto op internet plaatste, wil zeggen dat ze vindt dat het mag gezien worden. Preutsheid schuiven we hierdoor aan de kant. Als er trouwens blokjes voor die bepaalde staan weten we allemaal wat er achter die blokjes zit. We kunnen het ons allemaal inbeelden. Maar als je dit bij het gezicht doet weet je wel dat er een gezicht achter schuilt, maar niet hoe die persoon er uit ziet. Zo wordt het moeilijk om te weten van wie dit is. Hier is de vrouw beschermd tegen de opmerkingen en commentaren. Ze zal ook wel weten dat ze iets fout heeft gedaan, ze moet hier ni heel haar leven voor boeten. Dat ze ontslagen is, is te begrijpen je doet zo’n dingen niet op je werk, op je ‘werk’ werk je.

    Lore G. 6ASPWci

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De vrouw heeft duidelijk zelf een grote fout gemaakt. Ze heeft duidelijk haar straf al gehad, het ontslag bij het parlement. De Amerikaanse krant moet daarom haar privacy respecteren. Het is wel duidelijk dat privacy voorkomt op preutsheid. Ze moet nog steeds de kans krijgen om een goede baan te vinden waar ze de kwaliteiten voor heeft. Deze baan moet haar niet worden afgeslagen door een foto. Zoals al eerder werd vermeld in een reactie door Priscilla. Je moet haar de kans geven om uit haar fouten te leren. Ze verdient een tweede kans op werkvlak, maar die is haar nu afgenomen door de Amerikaanse krant. Door alleen haar tepel te laten zien, schendt je haar privacy niet en haar kans op een normaal leven neem je niet af. Hoe komt een krant er zelf bij om een artikel over dit soort dingen te schrijven? Gewoon omdat het over een werkneemster van het parlement gaat, is het opeens het wel waard om er een artikel over te schrijven? Er zijn wel belangrijkere dingen om over te schrijven in deze wereld. Maar als je als krant toch een artikel erover wilt schrijven, is de Europese manier de juiste. Privacy moet altijd gerespecteerd worden!

    Yelena 6AWTSba

    BeantwoordenVerwijderen