zondag 10 oktober 2010

Wedstrijd: taal, muziek, humor en vooral creativiteit!

Op 20 november wordt een hele nieuwe jongerensite gelanceerd door de Nederlandse Taalunie. Om dit heuglijke event in de kijker te zetten, organiseert de Taalunie op die dag een feest in Brugge. Otto Jan Ham van Studio Brussel zal die avond alle jonge taalliefhebbers verwelkomen. 
 
Vier BV's en BN's hebben  bovendien enkele opdrachten verzonnen voor een wedstrijd. Eva de Roovere zong op Pukkelpop samen met Snow Patrol een van hun nummers. Ze vraagt om de tekst van dit liedje te vertalen naar het Nederlands. Eén van de cartoonisten van Fokke en Sukke zou graag willen dat jullie een leuke tekst zoeken bij enkele van hun cartoons. De Nederlandse Ronald Giphart zou graag jullie creatieve interpretatie zien van een Middeleeuws gedicht. Zangeres Roos zoekt iemand die haar liedjestekst kan afmaken. 

Beginnen je creatieve hersenkwabjes spontaan te kriebelen als je deze opdrachten hoort, ga dan zeker eens een kijkje nemen op de site http://nederlandswereldtaal.org en wie weet ga je op 20 november wel naar Brugge!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten