dinsdag 22 februari 2011

"Boe!", zegt de koe.

In class we've have watched Food Inc. This movie, about the food industry in America, wants us to look at our dinner in a different way. I want to know how you feel after watching this movie. Does it have any impact or not?

Give your opinion in the comments section below. 
- Answer in proper English sentences.
- Make sure your comments are appropriate and respectful.
- Also read other people's comments and answer to each other. 
- Refer to the film when possible. 
- Make two comments at least. 

The debate is open!

donderdag 17 februari 2011

De tussenstand

Sommigen onder jullie zijn al ijverig aan het bloggen voor het taalportfolio. Om te zorgen dat jullie wat gevarieerdere blogberichten kunnen plaatsen wil ik jullie wijzen op de site Taalschrift. Op deze site vind je allerlei taalnieuwtjes die misschien het bespreken waard zijn. In het tijdschrift Revisor vind je meer informatie over literatuur en poëzie. Misschien kan je ook daar wat inspiratie opdoen.
Onthoud dat ik minstens tien artikels in je taalportfolio verwacht en dat je verschillende soorten onderwerpen moet hebben. Je taalportfolio mag dus niet louter uit filmbesprekingen bestaan.
Succes!

woensdag 9 februari 2011

'Limburg, doa geit niks boven...'

Spreek jij nog dialect thuis? Misschien spreken je (groot-)ouders het nog, maar ben jij in het AN opgevoed? Ken je nog veel mensen die dialect spreken? In welke situaties is het gepast om dialect te spreken? 
Tot grote spijt van vele linguïsten verdwijnen dialecten razendsnel. Het Limburgs en het West-Vlaams zijn volgens Unesco twee van 2500 met uitsterven bedreigde talen.Volgens een onderzoek zou 90% van deze talen deze eeuw nog verdwijnen.
Op valentijnsdag trekken we met 5 en 6 topsport naar Maastricht. Behalve een bezoek aan de mergelgrotten en een rondleiding in de stad gaan we ook echt linguïstisch onderzoek verrichten. Onze onderzoeksvraag: verdwijnen dialecten overal even snel? Geef zeker je oren de kost en geniet van het Limburgs nu het nog kan!